De Groene Smoothie Gids

Het Nederlandstalige Ebook over Groene smoothies

Waarom Groene Smoothies? Zijn ze echt gezond?

groene-smoothie-drinken

Waarom zou je groene smoothies drinken en zijn ze echt gezond?

.
Volgens het voedingscentrum zou je iedere dag twee ons groente en twee stuks fruit moeten eten, maar dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Het eten van groente en fruit schiet er zo makkelijk bij in, terwijl het toch zo belangrijk voor ons is. Zou er geen makkelijkere manier, en vooral ook een lekkerdere manier zijn om de nodige vitamines en minerale binnen te krijgen? Jazeker, namelijk in de vorm van groene smoothies.

Wat zijn groene smoothies?

Een groene smoothie is een mix van fruit, bladgroentes en water. Deze kun je helemaal zelf maken en je kunt een smoothie ook zo lekker maken als je zelf wilt. Het enige wat je ervoor nodig hebt zijn de ingrediënten en een blender om alles te mixen. Het grote voordeel is dus dat je met één smoothie meteen je dagelijkse behoefte aan groente- en fruit binnen krijgt en dat het nog lekker is ook. Als je wat meer hebt uitgeprobeerd kun je het water ook af en toe eens vervangen voor bijvoorbeeld vers vruchtensap.

Dus waarom zijn groene smoothies gezond?

Omdat je zowel groente als fruit in een smoothie doet, betekent het dat je meteen alle voedingsstoffen die je nodig hebt, binnen krijgt. In groente- en fruit zitten mineralen, vitaminen, antioxidanten, vezels en fytonutriënten. Deze laatste groep is onder andere goed tegen kanker, hart- en vaatziekten en diabetes. Door alles in de blender te stoppen wordt je groente- en fruit alvast gemalen, waardoor je lichaam de voedingsstoffen makkelijker kan opnemen. Hierdoor is een groene smoothie dus zeer gezond. Wanneer je ze regelmatig drinkt zul je merken dat deze smoothies een goed effect op je gezondheid hebben. Je krijgt meer energie, je huid wordt stralender, en de drang naar zoetigheid wordt minder, waardoor je ook makkelijker kunt afvallen. Daarnaast zijn groene smoothies makkelijk om te maken en ze zijn nog lekker ook!

Hoe maak je een groene smoothie?

Zoals hierboven beschreven staat is het maken van een groene smoothie niet moeilijk.

  • Als eerste doe je twee tot drie stuks fruit in de blender.
  • Vervolgens voeg je hier zoveel water bij tot het fruit net kopje onder gaat.
  • Daarna voeg je ongeveer honderd tot tweehonderd gram bladgroente toe.
  • Vervolgens zet je de blender aan en zorg je ervoor dat het een mooie egale smoothie wordt.

Je kunt net zoveel variëren met groentes en fruit als je zelf wilt en de smoothies geheel aan je eigen smaak aanpassen.

Succes!

>Risicovrij groene smoothies proberen<